Талантливият Мартин Сиромахов грабна сребърно отличие от национален конкурс

2
11-годишният солист от Вокално студио „Слънчеви ноти“ изпя песни на Хайгашод Агасян и Тончо Русев
11-годишният солист от Вокално студио „Слънчеви ноти“ изпя песни на Хайгашод Агасян и Тончо Русев

11-годишният солист от Вокално студио „Слънчеви ноти“ изпя песни на Хайгашод Агасян и Тончо Русев

В края на месец ноември бяха обявени победителите в XVI Национален детско-юношески конкурс за музикално изкуство с международно участие „Орфеева дарба“, който се проведе онлайн в София. В Трета възрастова група - прогимназиална степен се представи и Мартин Сиромахов (11 г.) - солист на Вокално студиоСлънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова. Жури от изтъкнати певци, музиканти и музикални специалисти го отличи със сребърен медал за изпълненията на песните „ Гледай със сърцето си“- (музика - Хайгашод Агасян) и " Илюзия" (музика - Тончо Русев).

Националният форум се провежда под патронажа на Столична община със съдействието на Съюза на българските музикални танцови дейци. Ежегодно в него участват деца от цяла България от различни направления в областта на музикалното изкуство: народно пеене, популярна музика и класически инструменти.

Младият русенец получи тези дни и друго признание. За четвърта поредна година Мартин заема своето заслужено място в излезлия от печат алманах „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари