Талантливи деца от социални домове с участие в "Като звездите"

0

Над 250 деца от социални домове и специализирани центрове от цялата страна участваха в шестия национален  фестивал „Като звездите“, който се проведе в град Тутракан на 27 май 2016 година.

Той е единственият в Европа пътуващ детски фестивал-спектакъл, който през годините посещава социалните домове и открива таланти сред обитателите им.

Празничното събитие  се състоя под патронажа на вицепрезидента  на Република България г-жа Маргарита Попова, която откри фестивала в читалището на града.                        

Според вицепрезидента  такива прояви създават неповторимо усещане за общност и насърчаване на децата в неравностойно положение, защото и те имат нужда да почувстват, че са обичани.

Алис, Гери, Диляна, Люси, Венци, Иван и Ашиме  от ЦНСТ-2 и ЦНСТ-Вяра град Русе към Сдружение „Дете и пространство” се представиха с музикално- танцовата композиция „Седнало е Джоре Дос” под ръководството на Радка Славова.

С много вълнение и настроение децата разгърнаха в своя танц шарена шатра, а  препълненият салон по време  на цялото изпълнение бурно и продължително им ръкопляскаше. Накрая имаше и сувенири, и грамота, и статуетка.

Децата се разходиха по брега на Тутракан, а вечерта, след като се завърнаха в Русе, бяха наградени от НЕТУОРКС с посещение на цирково представление, каквото повечето от тях виждаха за първи път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари