Таксиметровият бранш иска да се запазят облекченията в данъка

0
Започваме да работим по неотложните проблеми, заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков
Започваме да работим по неотложните проблеми, заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков Снимка: Министерството на транспорта и съобщенията

Започваме да работим по неотложните проблеми, заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

Днес се проведе първата среща на министър Георги Гвоздейков с представители на таксиметровия бранш и синдикатите в сектора, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията (МТС).

Браншът поставя на първо място искането да се запази нивото на облекченията в годишния данък за таксиметровите шофьори, който за 2022 г. беше намален. В София намалението бе от 850 лв. на 300 лв.

Досега държавата поемаше разликата, като компенсираше общините за намалението, но тези средства не бяха предвидени в бюджета на служебното правителство.

Георги Гвоздейков пое ангажимент да проведе разговор с министъра на финансите, за да се намери решение в рамките на текущата бюджетна процедура.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков разпореди да започне незабавно работа и по останалите искания на таксиметровия бранш. Част от тях излизат извън правомощията на МТС и засягат работата на повече от едно министерство.

За да намерим бързи и ефективни решения по поставените теми ще бъде сформирана експертна група с участието на представители на бранша и всички отговорни институции. Необходимо е въпросите да бъдат приоритизирани и първо да бъдат разгледани неотложните проблеми“, заяви министър Георги Гвоздейков.

Предстоят разговори и с останалите организации в системата на Министерството на транспорта и съобщенията.

БТА припомня, че при встъпването си в длъжност като министър в новоизбраното редовно правителство Георги Гвоздейков определи като свой приоритет развитието на зеления транспорт. Работата по плана за оздравяване на „Български пощи“ и изпълнението на Проектите по плана за възстановяване и устойчивост са другите важни задачи пред новия екип, посочи той. Георги Гвоздейков подчерта, че е важно бързо да бъдат решени въпросите с обжалваните поръчките за доставка на нов подвижен състав за железопътния транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари