Такси блъсна момче с колело в Студентски град

0
За щастие, пострадалият е без опасност за живота
За щастие, пострадалият е без опасност за живота

Млад мъж беше блъснат вчера от таксиметров автомобил в Студентски град, пред УНСС

Колоездачът е минавал по пешеходната пътека, при това е бил слязъл от велосипеда и го е бутал, когато колата го е връхлетяла. За щастие, пострадалият е без опасност за живота, съобщи stolica.bg. 

По-рано днес велосипедисти направиха шествие от Министерски съвет до МВР, заради зачестилите инциденти. То бе под наслов “Поход за живот”, потегли от Министерския съвет и стигна до транспортното министерство, където велосипедистите стояха известно време със свещи в ръце. Те поискаха правителството да вземе всички възможни мерки за опазването живота и здравето на колоездачи и въобще на хората по пътищата. Настояха още и за изграждане на по-добра велосипедна инфраструктура, отделена физически от автомобилния трафик, както в градски, така и в извънградски условия.

Само за две седмици на пътя живота си са загубили 25 души, а ранените са почти 350. Ето защо 14 неправителствени организации поискаха нов модел за пътната безопасност, защото смятат, че сегашният не работи. Протестиращите поискаха и среща с премиера, за да обсъдят кой ще оглави новото звено за пътна безопасност, анонсирано след катастрофата със 17 жертви край Своге. Очакват и информация какви правомощия ще има звеното.

По-рано днес Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, който блъсна с автомобила си и уби балетиста от Варненската опера Мартин Чикалов. Във Варна също се състоя протестен “Поход за живот”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари