Такова нещо на плажа в Несебър никога не е било!

2

Странни табели на сгрешен руски и английски предупреждават летовниците на плаж Несебър – Юг, че голяма част от територията на ивицата е защитена.

Там се намират дюни, които са под опеката на фирмата-наемател. Табелите са се появили още през май, твърдят несебърлии, пише Gramofona.com.

Те недоумяват как до сега плажът е бил свободен, а в момента там е забранено дори и опъването на хавлия. Проверка на медията показа, че толкова рестриктивен закон, който пази защитените видове в България няма.

Строителството върху дюни е забранено, късането на защитени растения също, но забрана за опъване на хавлия на плажа никога не е издавана, категорични са еколози.

Още в началото на месец юни отправихме официално запитване до Министерството на туризма за въведената забрана на плажа в Несебър. Изпратихме и снимки, но до момента отговор на нашите въпроси няма.

Мнението на местните хора е, че по този начин се ограничава достъпът до безплатната зона на плажа. Табелите очертават един голям периметър, в който видимо няма дюни.

Те са на много по-голямо разстояние. Плаж Несебър – Юг е част от голямата защитена зона Ахелой – Равда – Несебър, но е активна ивица, в която е плажуването е разрешено.

Източник: Gramofona
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари