Тайбе Юсеин спечели европейско злато в Будапеща

3
Така Юсеин вече има три европейски и една световна титла, придружени от още 11 медала на големи турнири
Така Юсеин вече има три европейски и една световна титла, придружени от още 11 медала на големи турнири Снимка: БОК, Костадин Андонов - Start-Photo

Тайбе Юсеин спечели първо злато за България на Европейското първенство по борба в Будапеща, след като надви със 7:0 германката Луиза Ниймеш на финала в категория до 62 кг., съобщава Gong.bg

Така Юсеин вече има три европейски и една световна титла, придружени от още 11 медала на големи турнири, включително бронз от Олимпийски игри.

Юсеин е безспорната номер 1 в Европа в категория до 62 кг и направи най-силната серия за която и да е участничка на първенството в Унгария. Българката не загуби нито една точка по пътя към финала и след него финишира турнира с 26:0 технически точки, като полуфиналната схватка продължи едва 40 секунди.

В битката за златото Юсеин спечели първата точка от пасивност на Ниймеш и след това добави по една за избутване и неуспешно оспорване на германския треньор. Последните четири бяха от хватки, които довършиха доминацията на българката в Будапеща.

Женският национален отбор има шанс да спечели още два медала тази вечер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ало ганьо
    кого пък го ебе теб кво те ебе?
  • 0
    1
    русенец
    Хич не мейбе , че Тайбе е тръшнала някоя. Изобщо женските щанги, борба, бокс и от сорта ми се виждат точно толкова абсурдни и гротескни, както и мъжката художествена гимнастика. Тая девойка защо не вземе да научи някакъв по-полезен занаят?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари