Тагарев: Слагат спирачки на министъра на отбраната за въоръжаването на Украйна

1
Тезата, че ще бъдем въвлечени във войната с предоставяне на военна помощ, е напълно несъстоятелна
Тезата, че ще бъдем въвлечени във войната с предоставяне на военна помощ, е напълно несъстоятелна Видео: NOVA

По думите му тезата, че ще бъдем въвлечени във войната с предоставяне на военна помощ, е напълно несъстоятелна

"Всеки мислещ човек със съвест е задължен да помогне на Украйна. "Тезата, че така ще бъдем въвлечени във войната е напълно несъстоятелна. Всички, които твърдят това, виждат позитиви за себе си. Няма съмнение кой е агресорът и че се извършват военни престъпления. В нашето публично пространство все още се търси "баланс" между жертва агресор, това е недопустимо. Слагат спирачки на министъра на отбраната за въоръжаването на Украйна". Това заяви проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Може да спадне подкрепата за военните действия за Русия, но това ще отнеме месеци. Основните усилия трябва да са насочени към подпомагане на украинската армия. Включително с по-тежко въоръжение. Има опасност след войната да се окажем музей на руско тежко въоръжение, което не можем да поддържаме", обясни той.

Според него първоначалното намерение за бърза победа не е успяла, тъй като Путин не е разполагал с реалистична информация. "Военни части на Русия ще провеждат дори демонстративни действия и на Север. Няма риск за Одеса, докато Украйна удържа Донецк и Мариупол. Важно е да бъде постигнато нещо, което да бъде представено като победа от руската пропаганда", смята той. И допълва, че санкциите няма да имат бърз ефект, защото Русия е твърде голяма държава.

"Русия категорично не успя да завладее Украйна, сега целите са по-реалистични - териториите на изток и да лиши страната от излаз на Черно море. Като силите на Русия са в източната част на Украйна, линиите за доставка са по-къси и по-лесни за изпълнение, трябва да се притесняваме от тежки сражения. Руските войски унищожават енергийна и транспортна инфраструктура", отбеляза проф. Тагарев.

По думите му хипотезата да се закупят няколко бойни самолета от един и същи вид е невъзможна, а по-скоро трябва да се търси вариант за купуване на Ф-16, използвани от съюзници. Казусът със залавянето на близкия до Путин Медведчук и желанието за размяна за украински войници според Тагарев показва готовността на Украйна да се защитава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Anonimen
    Българският министър на отбраната трябва да е загрижен за въоръжението на българската армия, а не за въоръжаването на чужди армии.
  • -1
    2
    ....
    СМЕШКОТО ДЕТО ЩЕШЕ ДА СТАВА МИНИСТЪР, С УКРАИНСКОТ ЗМАМЕ НА ПРОФИЛА СИ!СКРИЙ СЕ НАЦИОНАЛЕН БОКЛУЧАВ ПРЕДАТЕЛ!!!
  • 2
    1
    Klod
    Още един лицемер .WНе приказвай а пушката и в УкрайнаДокажи се.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари