Свищов обяви бедствено положение

7
Общината е засегната от безводие
Общината е засегната от безводие

Община Свищов обяви бедствено положение заради безводието.

Засегнати са селата Българско Сливово, Горна Студена и Совата, частично са засегнати и селата Овча могила, Александрово, Червена, Драгомирово и Морава, предава NOVA.

Осигурена е питейна вода за село Караисен, днес предстои среща на Гугучков с местната власт в Свищов и Павликени, както и представители на ВиК.

В област Велико Търново над 20 села са на воден режим това лято. Причината на някои места е остарялата водопреносна мрежа, на други - липсата на достатъчно дебит в местните водоизточници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари