Свилен Иванов се срещна със заместник-министъра на културата Румен Димитров

0

Популяризирането на регионалното културно наследство щяло да бъде сред водещите цели за развитието на туризма в региона.

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов се срещна със заместник-министъра на културата Румен Димитров.

Двамата обсъдиха състоянието на държавните културни институции от региона, като специално внимание беше обърнато на предприетите навременни действия, благодарение на които беше спасено от провал 60-то юбилейно издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“, което ще се състои през идната 2020 година.

Заместник-министърът поздрави Областната управа и за отличната организация и съответно провеждане на всички предвидени дейности на територията на региона по изпълнението на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Припомняме, че в изпълнение на Решение на Министерски съвет всички областни администрации в страната трябваше да проведат комуникационни инициативи относно културното многообразие на ЕС, насърчаване на толерантността, превенция на езика на омразата, в това число и за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. Екипът на Областна администрация Русе съвместно с Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и в партньорство с Асоциацията на българските градове и райони, Информационен център „Европа Директно“ Русе, местната организация на евреите в България „Шалом“, както и Общинските администрации от областта проведоха три изложби в Русе, съпроводени с дискусии относно Българското председателство на Съвета на ЕС, както и по едно събитие на територията на всяка от другите седем общини, отново с акцент върху значението на Европейския съюз, превенцията на „фалшивите новини“ и езика на омразата.

В края на срещата двамата споделиха мнението, че област Русе е изключително богата на културно наследство и то трябва да се представя по най-добрия начин не само в страната, но и пред света, тъй като е съществена предпоставка за развитието на туризма в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари