Свидетелски разкази за невъзможната евакуация от Мариупол

0
Хуманитарният коридор е бил под атака и малцина са успелите да напуснат града
Хуманитарният коридор е бил под атака и малцина са успелите да напуснат града Снимка: bTV

Малцина успяха да се евакуират въпреки отворените хуманитарни коридори 

Бойните действия продължават, бомби взеха цивилни жертви и разрушиха десетки домове и училище. Въпреки отворените хуманитарни коридори в Мариупол и Волноваха, малцина успяха да се евакуират.

Ексклузивно разказват украинци, разделени от близките си в обградения Мариупол, предава bTV.

Син, сестра и 2-годишна племенница. Последният разговор на Елена с близките ѝ бил в сряда.

Моята сестра ми се обади вечерта – каза ми: "Надявам се да се срещнем, но бомбардират". Това беше последното съобщение от нея. Моя приятелка все пак е успяла да се свърже с роднина там, но само за секунди. Майка ѝ се е обадила. Успяла да ѝ каже само, че бомбардират улицата, на която е и моят апартамент. Тя е оглушала от силата на удара“, разказва Елена.

Казва, че семейството и от дни не може да се евакуира: „Днес трябваше да има евакуация. Но няма такава. Хората са се събрали на 3 пункта. Пратиха ми и снимки, че са там, но властите им казали, че нямало да има евакуация. Коридорът бил под атака. Хората са близо до хуманитарна катастрофа. Няма храна, няма вода, няма лекарства. Има и много болни хора. Бащата на моя бивш съпруг има рак – и няма лекарства, а той има нужда.“

От вторник Сергей също няма връзка с майка си, баща си и баба си. При последния им разговор не могъл да разбере успели ли са да се скрият.

Те ми казаха – навсякъде има изстрели, навсякъде има експлозии. Проблем е, че баба ми е много болна. Майка ми няма как да я остави сама. Много ми е трудно. Не съм спал от дни“, споделя мъжът.

Градът е без вода, ток и телефони. И Сергей, и Елена се притесняват, че заради това при нов коридор за евакуация, близките им може да не разберат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари