Росен Желязков и българска делегация се скриха в бомбоубежище в Киев

1
Евакуацията към защитеното съоръжение е наложена заради тревога за въздушно нападение около 6:00 часа сутринта
Евакуацията към защитеното съоръжение е наложена заради тревога за въздушно нападение около 6:00 часа сутринта Видео: bTV

Евакуацията към защитеното съоръжение е наложена заради тревога за въздушно нападение около 6:00 часа сутринта

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация, която оглавява на посещение в Украйна, се намират в бомбоубежище в Киев.

Евакуацията към защитеното съоръжение е наложена заради тревога за въздушно нападение около 6:00 часа сутринта, местно време, информира БГНЕС.

Тревогата е задействана освен в Киев и във всички украински области. Военновъздушните сили са предупредили за предстоящи руски удари с крилати ракети.

"Няколко стратегически бомбардировача Ту-95 са излетели от летище „Оленя“ в Мурманска област, Русия. Военновъздушната база "Оленя" в Русия е едно от основните летища, от които излитат изтребители с ракети, за да бомбардират Украйна", уточни „Индипендънт“.

Няколко експлозии бяха чути в Харков, Киев и Черкаси. Губернаторът на Харковска област Олег Сунихубов съобщи, че руските сили са нанесли най-малко четири удара по Харков около 6 ч. местно време. По думите на Суниехубов е бил атакуван инфраструктурен обект в квартал Слобидски в града.

Не се съобщава за жертви след нападението, въпреки това губернаторът призова жителите да останат в укрития.

Припомняме ви, че българска делегация, водена от председателя на парламента Росен Желязков, е на посещение в Украйна по покана на председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. В състава ѝ са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Станислав Анастасов и председателят на Групата за приятелство с Украйна Ивайло Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    12
    фенката на Путлерчо
    Жалка и евтина постановка, разбира се, предназначена най вече за 7%-ните ДеБили
  • -3
    11
    Българин
    Едно рушлямско тролче такава пишка ми удари оня ден, кееееффф....а тия педали на снимката също са много яки, особено ДеБелото Мирчев, мокър сън ми е!
  • 8
    10
    Точен
    Зеленски изнася театър .демек вижте как ни гърмят .той нарежда в колко чеса и къде да се стреля и нашите се на акаха .
  • -3
    9
    до 5
    Замалко да ти сложа 👍, ама как можа да напишеш България с малка буква. Язък за патриотизма!
  • -15
    8
    Българин
    РуZZшлямистанските тролчета газ пикаят от яд и злоба! КЕЕЕЕЕФ! Слава Украина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари