Световният ден на сърцето е

0
В световен мащаб сърдечно - съдовите заболявания са причина номер едно за смърт,
В световен мащаб сърдечно - съдовите заболявания са причина номер едно за смърт,

По традиция, на 29 септември всяка година Световната кардиологична асоциация чества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят и начините за превенция. В България Световният ден на сърцето официално се организира от Дружество на кардиолозите (ДКБ) в сътрудничество с БЧК.

Безплатни кардиологични прегледи организират за поредна година Лечебни заведения „Медика" в Русе. Те започнаха вчера и ще продължат до 10 октомври. Инициативата ще се проведе в Специализираната болница за активно лечение по кардиология и Многопрофилната болница за активно лечение.

Прегледите ще се извършват след предварително записване на телефони: 082/887363 и 082/830230. На тях ще бъдат определени датата и часа за посещение при специалист- кардиолог по изготвен график.

В световен мащаб сърдечно - съдовите заболявания са причина номер едно за смърт, като към 2030 година се очаква от сърце да умират повече от 23 млн. души годишно. По данни на Световната здравна организация най-малко 80% от преждевременните смъртни случаи могат да бъдат избегнати, ако основните рискови фактори - тютюнопушенето, нездравословното хранене и липсата на физическа активност са контролирани.

Източник: Агенция Кросс
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари