Светослав Илчовски: 30% от протестиращите земеделци ще фалират заради неразумни инвестиции

9
Искаха живот като милионери и го получиха, поживяха няколко години и сега е време да плащат, заяви бизнесменът
Искаха живот като милионери и го получиха, поживяха няколко години и сега е време да плащат, заяви бизнесменът Снимка: Георги Димитров / Дарик

Искаха живот като милионери и го получиха, поживяха няколко години и сега е време да плащат, заяви бизнесменът

"Каквото и да помогне правителството, 30% от земеделците са фалирали и ще го разберат през следващите няколко месеца. Неразумни инвестиции, теглене на кредити, за да си вдигат арендите и да се нацакват един другиго. Този техен протест беше копиран от европейските - за да им дадат и на тях нещо."

Това каза пред БНР бизнесменът Светослав Илчовски, земеделски производител.

"В земеделието беше създаден балон и той е гръмнал. Тези протести бяха, за да кажат, че правителството е виновно и затова са фалирали и няма да платят рентите догодина", добави той.

"Купуваха си скъпа земя, скъпи трактори, дето не им приличат, скъпи трактори, които не им приличат. Правеха се на много оборотни, много големи милионери. Повечето работят земя под наем, на условия без всякаква логика. Затова са фалирали, но още не са го разбрали", коментира бизнесмена.

В предаването "РадиоТочка" Светослав Илчовски изтъкна, че правителството не смее да каже, че общото задължение в целия земеделски бранш е около 16 млрд. лева - това са лизинги, оборотни средства, къщички, апартаменти:

"Искаха живот като милионери и го получиха, поживяха няколко години и сега е време да плащат".

* През 2021 г. Светослав Илчовски стана известен с твърденията си за съществуване на видеозапис на издевателства в ареста над известен бизнесмен, направени в т. нар. Комисия за ревизия, действала за кратко в разпуснатия 45-и парламент. Описвайки съществуваща, по думите му от години, схема за рекет, Илчовски заяви, че през 2017 година видял видео с издевателства в ареста, снимани от надзирателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    пчелъ
    Няма вдигане на рентата Илчовски договарят се един ако даде 60лв. всички го следват обаче не може да обработваш 3-500 декара и да си купиш нови трактор и комбайн без да си се кооперирал с друг ще фалираш много ясно. Да дават на животновъдите и оранжериите печелите сами пасат и правят - мед
  • 9
    2
    от фонда
    едни вече захлебиха с 229 600 000€. Не е зле нали?
  • 8
    1
    Баницата
    Името на баницата е "Фонд за възстановяване" и всеки иска да докопа част от 32 милиарда.Без значение кой и с какво се занимава.Пари са си.Земеделците са алчни.Гъз глава затрива.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари