"СВЕТИЛНИК" в кв. "Чародейка" започва работа

0
"СВЕТИЛНИК" в кв. "Чародейка" започва работа

В здравния център на новата детска градина в кв. „Чародейка“ започва предоставянето на социални услуги, които деца и родители ще ползват безвъзмездно, съобщиха от Община Русе.

В ход е и подготовката за отваряне на детската здравна консултация за деца от 0 до 7 години. Обявен е конкурс по документи за избор на екип ( лекар – педиатър, медицинска сестра и медиатор), който ще предоставя услугата.

Консултантите в услугата „Здравна консултация” ще извършват редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата. Ще прилагат превантивни мерки срещу детската заболеваемост, ще приучават младите родители към полагане на достатъчна грижа към децата в ранна възраст. Ще осигуряват достъпнoст до здравна грижа за родители на новородени и на малки деца, които са уязвими, изолирани и/или не са регистрирани при общопрактикуващ лекар.

Ще бъде осигурена мобилност на екипа за посещения в домовете на родителите, работа в общността за превенция на заболяванията, информиране и консултиране. Консултантите ще разработват информационни материали, свързани с превенция и профилактика на детските заболявания, ще провеждат обучения по здравословно хранене, съответстващо на възрастта и индивидуалните нужди на децата. Екипът в услугата „Детска консултация“ ще има задача да създава и поддържа база данни за потребителите по отделните дейности и предоставените им здравни услуги.

Основно дейностите ще се изпълняват на територията кв. „Чародейка-Юг“, ул. „Тодор Икономов“, Здравен център в ЦДГ „Червена шапчица“, Филиал „СВЕТИЛНИК“.

Очаква се в рамките на една година да бъдат проведени най-малко 1500 прегледа и диагностика на психомоторното развитие на деца от 0 до 7 годишна възраст, 500 консултации на родители за здравословното състояние на децата им и да бъдат посетени в домовете им най-малко100 семейства с малки деца.

Изискванията към консултантите, характеристики на дейността и обхватът на заданието са публикувани на сайта на Община Русе. Документи се подават до 28.08.2014г. в Информационния център на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари