Сурвакарчета от Сеново поздравиха Областния управител на Русе

0

Днес ромската общност посреща Нова година, а по този повод традициите на ромския етнос оживиха кабинета на Областния управител на Област Русе- доц. д-р Стефко Бурджиев.

Коледарската група на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Сеново, Община Ветово, изнесе богата палитра от изпълнения, като малчуганите не пропуснаха да сурвакат доц. Бурджиев и заместник областния управител – Явор Янчев.

В знак на благодарност за отправените към екипа на Областна администрация – Русе благопожелания за здраве, късмет и благополучие, талантливите възпитаници на училището бяха изненадани с торбички пълни с лакомства.

Възхитен от подготовката на децата, техните усмивки и доброто им  настроение, доц. Бурджиев отвърна с най-искрени благодарности за положеното от тях и ръководителите им старание. Той сподели дълбоката си надежда, че този израз на приемственост между различните етноси ще продължи да радва с положителните си резултати Русе, Русенска област и региона.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Сеново е средищно училище, къдeтo  дeцaта oт paзличнитe eтнocи ycпявaт дa oбoгaтят знaниятa cи oтнocнo poмcкитe и бългapcкитe тpaдиции, изyчaвaнeтo нa oбичaитe и oбpeднocттa, cъпътcтвaщa пpaзницитe нa бългapи и poми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари