Студентка от Котел спечели първа награда за видеоклип с пътеводител на китайски език

0
Димка Лазарова е преборила конкуренция от 300 видеоклипа, изпратени от 50 държави
Димка Лазарова е преборила конкуренция от 300 видеоклипа, изпратени от 50 държави Снимка: Фейсбук

Димка Лазарова е преборила конкуренция от 300 видеоклипа, изпратени от 50 държави

Второкурсничката от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” Димка Лазарова от Котел спечели първа награда за „Отличен видеоклип“ в състезанието „Туризъм+китайски език: 3-минутен пътеводител - ще ви запозная с моя роден град“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Котел.

Димка е студентка по специалността „Български език и китайски език“ и се е преборила за наградата с автори на други 300 видеоклипа, изпратени от 50 страни. В състезанието тя е участвала с видеоклип „Моят красив роден град“, посветен на Котел.

Видеоклипът ѝ показва красивата природа на Котел и характерния местен килим, които може да бъде видян в България, единствено в Котел. Във видеото Димка повежда зрителя из Котел – люлка на просветата през българското Възраждане. Спира пред мястото, където е функционирало първото училище, отдава почит на будителите, като чете първия български учебник.

В първото издание на състезанието за видеоклипове „Туризъм+китайски език - 3-минутен пътеводител: ще ви запозная с моя роден град“, организирано от Център за езиково обучение и сътрудничество и организацията „Китайски алианс“, награда за „Отличен ментор“ е получила и преподавателката по китайски език на Димка Лазарова – Уан Ин.

Състезанието, което е получило широко внимание и положителни отзиви сред изучаващите китайски език от цял свят, има за цел да покаже природни забележителности, исторически личности, нрави, обичаи и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари