Студент се размина на косъм от смъртта заради балон с райски газ

0
Медиците споделят, че досега не са се сблъсквали с подобен случай - да вадят балон с райски газ
Медиците споделят, че досега не са се сблъсквали с подобен случай - да вадят балон с райски газ Снимка: iStcok

Студентски купон и бас за 50 паунда едва не отнеха живота на 22-годишен студент във Великобритания

Лекарите били изумени, когато приели в болница млад мъж, в чийто стомах рентгенът „открил” блестящ сребрист метален балон, пише „Мирър”.

Джон Финсън (името на лицето е сменено от съображения за сигурност) си признал, че по време на купона, в който е участвал, се е хванал на бас с присъстващ срещу 50 паунда, че може да погълне балон с райски газ. Това хвърлило в ужас медиците, защото съществувала реална заплаха балонът със сгъстен газ да се пръсне и да разкъса вътрешностите му, разкрива Дарик.

Събраният по спешност консилиум решил да потърси специалист по трахеята, който да извърши процедурата. Благодарение на животоспасяващата интервенция силно ерозиралото от стомашната киселина метално тяло било извадено от стомаха на младия мъж. Хирургът успял да извади балона с помощта на малка мрежа със закрепена за нея камера.

Медиците споделят, че досега не са се сблъсквали с подобен случай. Единственият пример в медицинската литература за погълнати подобни предмети е свързан с крава.

„Сега съм медицински казус”, заяви Финсън, но признава, че не се гордее с постъпката си и не би съветвал никого да следва неговия пример.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари