Студент написа песента "Хабиби" на теста си

1

Висшето образование у нас често търпи критики.

Част от тях са насочени срещу огромния брой както на висшите училища, така и на специалностите в тях. В опита си да запълнят свободните места, университетите все повече смъкват изискванията за прием на кандидати.

Така се стига до ситуации като тази от снимката.

Пловдивски "студент" не само че е предал празен тест, но дори на едно от полетата за отговор на отворен въпрос е написал част от текста на последната песен на фолк-певеца Азис - "Хабиби".

"Каквото и да напиша, мисля, че е малко!", казва читателят на TNS.bg, който ни изпрати снимката, споделена според него от самия студент. "Студент от ПУ, който се хвали и гордее, че чак си го е снимал и качил в личния си профил!", допълва читателят ни. Той обръща внимание и на неграмотността на студента, който дори е допуснал грешка при писането на текста - членувал е грешно думата "нощ" и вместо "нощта" е написал "ноща".

"А чалгата дали разваля, или не - сами вижте! И такива хора след време ще ни управляват...", завършва коментара си нашият читател.

Не можем твърдо да заявим, че слушането на даден стил музика може да развали човек. Но сме убедени, че е нужна промяна във висшето образование у нас. Тя е необходима, за да влезе то в ролята си на създател на специалисти и експерти, като същевременно спре да бъде начин на току-що завършили гимназията момченца и момиченца да останат още няколко години на гърба на мама и тате.

А това да не знаеш нищо за теста си и да напишеш текст на песен върху листа, е повод за срам, не за гордост. Да се излагаш, за да разсмееш няколко от приятелчетата си във Facebook, е жалко.

И да се надяваме, че не "такива хора" ще управляват държавата ни някой ден.

Източник: TNS.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари