„Студененска традиция“ спечели много нови почитатели в Белград

0

Танцовият състав „Студененска традиция“ от Долна Студена записа нова международна изява в седемгодишната си творческа биография.

Танцьорките участваха в осмото издание на фестивала „Среща с пролетта“, който се проведе в столицата на Сърбия Белград. В концертните прояви освен местни състави се изявиха и шест групи от различни краища на България.

Фестивалът премина на много високо професионално ниво, организаторите бяха помислили за всеки детайл. Ние изпълнихме характерни танци от фолклорната област на Северна България“, сподели ръководителката на състава Моника Борисова. Всяка поява на „Студененска традиция“ на сцената е била посрещана, съпровождана и изпращана с бурни и продължителни аплодисменти.

Фестивалът се проведе със съдействието на българското посолство в Сърбия и под патронажа на извънредния и пълномощен посланик Радко Влайков. Главни организатори на „Среща с пролетта“ и тази година бяха Танцовият колектив „Вангелов“ и Културно-художественото дружество „Свети Сава“. Танцьорките от Долна Студена имаха възможността да се запознаят с културните и историческите забележителности на Белград, да посетят катедралата „Свети Сава“, да се поразходят с корабче по Дунав и Сава, да разгледат зоологическата градина в сръбската столица. Ръководителите на българските групи бяха поканени и на официален прием в посолството.

Всяка от танцьорките на „Студененска традиция“ се завърна в родното си място не само с много впечатления, но и с малки подаръци, на които беше изписано посланието на главния организатор Рангел Вангелов

„ Хубаво е да танцуваме, да сме заедно и да се смеем, а колко много е хубаво и да общуваме! Аз се радвам, че всичко това го можем заедно и тогава е още по-хубаво. Тук благодаря на Вас и на Танца, заради който можем всичко!“

Танцовият състав „Студененска традиция“ получи много покани за концерти и гостувания в България и чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари