Студен фронт разваля времето

1
По места ще вали дъжд, примесен със сняг
По места ще вали дъжд, примесен със сняг

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Времето ще е предимно облачно, на места, в източната половина от страната и в планинските райони ще има слаби валежи от дъжд.

С понижението на температурите в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа до умерен северозападен, в източната половина от страната – североизточен вятър. Дневните температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3° - 4° в Североизточна България до 11° - 12° в южните райони. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за март.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, на места с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари