Строят китайско бизнес селище край Пловдив

0
Глобалното селище ще е европейската централа на китайската компания China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd
Глобалното селище ще е европейската централа на китайската компания China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd

Китайско-европейски пилотен проект за глобално корпоративно седалище в Тракия икономическа зона (ТИЗ), която се намира край Пловдив, бе подписан в Шенджен.

Под договора за съвместно изграждане и управление на "EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone - Plovdiv" положиха подписи инж. Пламен Панчев, създател на ТИЗ и шеф на "Сиенит холдинг" АД, и Чен Зондзиан /Chen Zongjian/, председател на директорския борд на китайската компания China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd.

Церемонията се състоя в рамките на инвестиционен форум за представяне на проекта като иновативен модел за икономическо развитие пред заинтересовани китайски компании, пише 24 часа. По време на форума "Сиенит Холдинг" и China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd подписаха също споразумения с китайски компании и инвестиционни фондове за финансово участие в проекта, както и с немска асоциация на бизнеса с повече от 100 фирми членове.

Проектът ще обхваща терен от около 2,6 млн. кв. м и застроена площ от около 5 млн. кв. м. Глобалното селище ще е европейската централа /"Porter City - European Headquarters"/ на китайската компания China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd. То ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове в ТИЗ.

Пилотната зона представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари