Строг контрол за французи, влизащи в САЩ

0
Французите сами са виновни, че са пуснали терористите
Французите сами са виновни, че са пуснали терористите Снимка: REUTERS

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп заяви, че ако влезе в Белия дом, французите, чиято страна според него е напълно разядена от тероризма, ще са подложени на по-строги проверки преди да бъдат допуснати в САЩ, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Милиардерът отговаряше на въпрос в интервю по NBC за евентуално разширяване на предложението му за ограничаване на достъпа в САЩ за граждани на страни, "застрашени от тероризма".

"В близките седмици ще оповестя списък на тези страни. Имаме проблеми с Германия и с Франция", две страни, където този месец бяха извършени нападения, за които пое отговорност "Ислямска държава", каза Тръмп.

При коментар на интервюиращия журналист, който спомена страни като Франция, "изложени на опасност от тероризма", бизнесменът каза: "Точно така си е."

"И знаете ли защо? Те са си виновни, защото позволиха на някои хора да дойдат на тяхна територия", добави той.

Тръмп редовно призовава гражданите от рискови страни да бъдат подлагани на по-щателни проверки. Той бе остро критикуван, включително от свои съпартийци, за предложението си да се забрани на мюсюлманите от цял свят да идват в САЩ. "Помнете едно. Конституцията ни е прекрасна. Тя обаче не ни дава правото да се самоубиваме, нали така?", каза Тръмп.
 

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари