Строеж на паркинг до Кооперативния пазар разтревожи любителите шахматисти

5
Те са притеснени дали ще има къде да упражняват хобито си, тъй като се събират да играят в непосредствена близост до него
Те са притеснени дали ще има къде да упражняват хобито си, тъй като се събират да играят в непосредствена близост до него Видео: Русе Медиа

Новоизграждащият се паркинг до Кооперативния пазар в Русе разтревожи любителите шахматисти, които се събират да играят в непосредствена близост до терена.

Те са притеснени дали ще има къде да упражняват хобито си, след като бъде завършена новата инфраструктура, предава Русе Медиа.

В района има два подходящи терена, но единият е собственост на Русенска митрополия, а другият е откъм завод „Спарки“, където започнаха дейностите за подготовка на новия паркинг. Още преди Нова година е започнало насипването с каменна фракция, а в единия край се извършват изкопни работи, тъй като основата не е стабилна и е необходимо допълнително укрепване.

По предварителна информация новият паркинг ще бъде платен, като към него ще се направи вход и се премахне част от сега съществуващата жълта ограда. Именно тук е тревогата на любителите шахматисти – че изходът ще бъде точно на мястото, където се събират да играят. А те го правят от години, независимо от сезон и метеорологични условия. Понякога групата достига 30 души, като партиите започват от 10 ч сутринта и продължават вечер до 19-20 часа. Хората сами си купуват материали, шахматните комплекти и са се превърнали във вид емблема на пазара. Те ползват мястото с разрешението и помощта на Кооперативния пазар, за което са благодарни, и се надяват да могат да играят там и занапред.

За Русе Медиа управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев заяви, че няма повод за притеснение, тъй като се планира изходът да бъде в средната част на оградата и няма да създава проблем за шахматистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Шах и ... мат!
    Да им обособят едно прилично кьоше на пазара, за да си играят шахмата хората - толкова ли е сложно?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари