Стреляха с автомат по кмет на град в Северна Македония

0
Ридван Ибраими не е пострадал
Ридван Ибраими не е пострадал

Ридван Ибраими не е пострадал

Неизвестен нападател с стрелял по кмета на община Арачиново в Република Северна Македония Ридван Ибраими, информира македонската агенция "Фокус" в понеделник, съобщи News.bg.

Първоначално беше съобщено, че за стрелба в колата на градоначалника, при която е ранен човек от охраната му, настанен в клиниката "Майка Тереза". Твърди се, че целта на нападението е бил кметът.

В Арачиново са били изпратени полицейски екипи за обезопасяване на района на атентата и за извършване на оглед, но се очаква и официална информация от МВР за инцидента.

Нападението е извършено, докато кметът се е разхождал на открито, по информация на радио "Свободна Европа", цитирана от македонската агенция.

Причините за нападението за момента не са известни.

Прокуратурата в Скопие е наскоро е образувала производство срещу двама братя за застрашаване безопасността на Ридван Ибраими. "Заподозрените, на 42 и 35 години, многократно са отправяли заплахи по телефона към длъжностното лице - кмета на община Арачиново, като са предизвиквали у него несигурност, безпокойство и страх. "След като ги е докладвал, те продължили да отправят сериозни заплахи чрез съобщения във Viber, че ще посегнат на живота и тялото му", са съобщили преди време от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор е внесъл в съда искане да им бъде наложена забрана за пътуване, за за влизане в община Арачиново и за доближаване и контакт с Ибраими.

По-късно от македонското вътрешно министерство съобщиха, че в 13.25 ч. (12.25 ч. българско време - б. р.) в полицията в Скопие е получен сигнал, че на входа на Арачиново мъж от селото е стрелял с автоматично оръжие по кмета, който е бил заедно с още няколко човека. Пострадали двама души, които са били заедно с Ибраими.

Кметът не е пострадал. Полицията в македонската столица работи по изясняването на случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари