Стрелецът от Прага е признал за убийството на млад мъж и бебето му

0
Преди да се самоубие, нападателят е написал самопризнанията си в предсмъртно писмо
Преди да се самоубие, нападателят е написал самопризнанията си в предсмъртно писмо Снимка: БТА / АП

Преди да се самоубие, нападателят е написал самопризнанията си в предсмъртно писмо

Нападателят от Прага, който застреля 14 души в университет и рани още 25 души миналата седмица, преди да се самоубие, е признал в предсмъртно писмо убийството на млад мъж и на неговото бебе, докато те са били на разходка в покрайнините на столицата, предаде ДПА., като се позова на полицейски говорител.

В писмото нападателят признава за двойното убийство, без да посочва мотиви. Писмото е било открито при претърсване на къщата на нападателя в Хостун, западно от Прага, където той живеел в баща си.

Засега полицията отказа да публикува съдържанието на писмото. Разследването по случая продължава, предаде БТА.

Балистична експертиза на оръжие, намерено в дома на мъжа, показа, че той може да е свързан с двойното убийство на бащата и бебето в гориста местност край Прага.

Тези убийства потресоха чешкото общество.

Според доказателствата, които са на разположение на полицията, 24-годишният нападател е убил и баща си точно преди да устрои масовата стрелба в централната сграда на Факултета по философия на Карловия университет в центъра на Прага. Младежът е събрал арсенал от оръжия легално, без властите да заподозрат нещо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    нагласено
    Психопатът намерил време точно преди да се самоубие да пише предсмъртно писмо, но в него не посочва мотиви, не моли за прошка, а щедро съкращава работата на следствието с разследването на още две убийства. Защо ли не вярвам на полицията?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари