Странно светещо тяло в небето над Котел

1
Странният феномен имал ромбоидна форма с овални форми в двата си края
Странният феномен имал ромбоидна форма с овални форми в двата си края

Жители на Котел са станали свидетели на странен светещ обект.

Хората са наблюдавали явлението на 8 февруари към 19:30 часа, което имало ромбоидна форма с овални форми в двата си края.

Репортер на KOTELNEWS чрез снимачна техника потвърди този феномен, като в приложеният материал ще видите наистина странни кадри, даващи предпоставка да се разсъждава и в посока НЛО ли е това?

Изключително яркият обект, за който един от очевидците сподели, че в началото на неговото появяване е бил с размерите на капачка от буркан поясни, че не наблюдава от вчера нощното небе, познава съзвездията и видимите планети и може да прави реална преценка за размера на небесните тела. Въпросното голямо светещо тяло той определи като няколко пъти по-голямо в диаметър примерно от планетата Юпитер или Венера, когато те са на небосклона особено в безоблачни студени нощи.  

Репортерът на местната медия също установил, че светещото тяло е изключително ярко и нетипично голямо за планета. Смущаващо и към момента озадачаващо остава заснетото от двете камери на медията, които документираха неподправено странната форма на този обект. В репортажа ще видите, че това е изключително съвършен ромбоиден обект с овални форми в двата си срещуположни края. В рамките на тези контури при голямо увеличение се виждат и спираловидни форми и няколко сферични по малки обекта, които се движат в границите на тялото. За да се направи проба дали техниката снима с някакъв проблем и дали това не е функция на оптични изкривявания в лещите на обектива, същите камери заснеха и луната при еквивалентни увеличения /оптично и цифрово/ като образа на луната освен, че беше детайлен от към релеф, но най-вече беше с перфектна форма на окръжност.

Справка с онлайн астрономически приложения показаха, че в посочения час и конкретната географска ширина над хоризонта в  югозападния квадрант на северното звездно небе единствената видима планета трябва да е Венера. Остава загадка не стоеше ли в тази конкретна нощ визуално точно пред Венера НЕЩО ДРУГО?   

Заснетото се надяваме да не подхрани нетрезви форми за спекулации свързани с НЛО, извънземни или паранормални явления. Ако всичко това за вас е било безинтересно, поне използвайте възможността, предлагана от ясното нощно звездно небе да се полюбувате на звездите и пълнолунието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари