Странният случай на италианец, спечелил от лотарията 3 милиона евро в рамките на две седмици

0
Финансовата гвардия задържа парите и го разследват
Финансовата гвардия задържа парите и го разследват

Финансовата гвардия задържа парите и го разследват, заради двойния му късмет

Работещ в Италия плочкаджия-бразилец спечели в рамките на две седмици и на два пъти 3 млн. евро от моментна лотария в Италия, но засега се е простил с парите, пише Монитор.

Защото държавата в лицето на Финансовата си гвардия секвистира от банковата му сметка всичките 2 млн. и 400 хил. евро, останали след плащането на необходимите данъци и такси. След което започна разследване срещу майстора от Бразилия с хипотетичното обвинение пране на пари и участие в престъпна комбина с шефове и организатори на контролираната от държавата моментна лотария.

Кърък-късметлията се казва Рикардо, на 40 години е и от пет години живее със съпругата си и дъщеря им недалеч от намиращия се на 180 км източно от Милано град Мантова. Заради работата си на изпечен майстор-плочкаджия той обикаля постоянно района край него, който се разпростира чак до Верона и Модена. Хобито му били моментните лотарии, от които купувал всяка седмица на куп „пачка“ за стотина евро. И на миналия 4-ти февруари Рикардо излязал от магазинче за цигари в Модена с поредния пакет билети, на един от които „изчекъркал“ четири нули, означаващи печалба от 1 млн. евро. Веднага занесъл ценната хартийка в банката си и сметката му набъбнала яко, но тя направо започнала да се пука по „шевовете“, когато на 24-ти февруари плочкаджията внесъл в кредитната институция нов билет с печалба от 2 млн. евро, купен в градчето Гарда на брега на едноименното езеро. Извършил на бърза ръка превод на 800 хил. евро по сметка в Бразилия, други 80 хиляди пратил като дарение на приятел в Италия, а на края „заплашил“ банкерите, че скоро ще им донесе и билет с печалба от 5 млн. евро...

Блюстители на финансовия ред в страната обаче се усъмняват, че една и съща личност в рамките само на 20 дни може да попадне на двата билета с най-много пари, като тезата им е подкрепена от няколко мастити математици

Вода в мелницата на съмнението наляла и „заплахата“ за петте милиона, след което прокуратурата секвестирала всичките пари на Рикардо, преводите не стигнали до получателите си, а срущи самия бразилец било инициирано разследване за пране на пари и за измамна комбина с организатори на лотарията. Просто защото тесен кръг от тях винаги знае къде ще бъдат продавани печелившите билети и според Финансовата гвардия някой недобросъвестен чиновник може да е подшушнал тази информация на бразилеца срещу обещано поделяне на „плячката“ в родината му или другаде. След като щекотливата история гръмна из медиите, Рикардо започна да дава на поразия интервюта, в които винаги е твърдял, че „милионерството“ му е плод само на неговия късмет, че никога, ама никога не е имал взимане – даване с хора от лотарията и т.н.

Та точно в навечерието на чествания здраво в Италия празник на труда Първи май прокурорът от Верона Алберто Серджи обяви, че разследването срещу бразилеца не е довело до никъде и печалбите му били наистина плод на неговия късмет.

Като всичките пари щели да му бъдат върнати, но магистратът не уточни кога ще стане това и според репортери плочкаджията сега треперел да не му бъде отправено някакво друго обвинение. Което може да остави ако не завинаги, то за още много време многото пари в касите на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари