Странна болест владее 20% от хората

1
Американски учени са открили ново заболяване, близко по симптоми до аутизма
Американски учени са открили ново заболяване, близко по симптоми до аутизма

Американски учени са открили ново заболяване, близко по симптоми до аутизма

През последните две десетилетия то видимо прогресира и вече обхваща 20% от жителите на Земята. Именно то е причина за забавянето на говора при децата и неудачите в работата на възрастните, смятат учените.

Болестта е получила името APD (Auditory Processing Disorder) – неврологично разстройство, заради което у човек възникват проблеми с обработката на информацията, получена чрез слуха. Страдащият често не е способен да разпознае правилно речта на друг човек, макар и прекрасно да го чува. Проблемът е на ниво механизъм за разпознаване на звуковете, пише Труд.

Отстрани такива хора изглеждат безчувствени – оплакват им се, търсят помощ от тях, а те гледат с каменно лице. Затова в обществото често ги възприемат негативно, упреквайки ги в безсърдечност. А те просто не разбират какво им говорят, физически не усвояват чутата информация.

Според американските учени това неврологично разстройство засяга предимно мъжете.

При децата то е трудно да се установи, защото те преминават много добре всички звукови тестове и различават звуците. Проблемът възниква при разпознаването и обработката на информацията. При такива деца често възникват симптоми, сходни с аутизъм и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Забавя се развитието на речта им. Затова поставянето на диагнозата при малките е трудно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари