Страх скова квартал "Тракция" в Русе

1
В квартала се заселили нови ромски фамилии, които влизали в домовете и задигали всичко, което им попадне пред очите
В квартала се заселили нови ромски фамилии, които влизали в домовете и задигали всичко, което им попадне пред очите Видео: БНТ

Хората от русенския квартал „Тракцията” живеят в страх, след като роми пребиха 28-годишния им съсед, защото се осмелил да им направи забележка да не берат плодове от двора му, излъчи БНТ.

Днес потърпевшият беше изписан от болницата с три шева на главата.  Екшънът се е разигра в този двор, след като стопанинът му излязъл и предупредил влезлите в имота му роми да не берат плодове от дървото. След забележката последвал жесток побой, лечение в болницата и арести за нападателите. Много от хората в квартала признават, че се страхуват от набезите на крадците, но повечето не смеят да говорят пред камерата ни, защото се опасяват от отмъщение.

Мебелистът Антон Спасов казва, че оцелял по чудо, защото докато съседите му роми го налагали с прътове, ужасената му майка успяла да се обади в полицията: “Много се учудих, защото ги познавам тези хора. Не си обяснявам тази агресия, мисля, че бяха под въздействие на алкохол или наркотици. Ще ги съдя като частно лице.”

В квартала допреди три години българи и роми живеели в разбирателство, но отскоро се заселили нови ромски фамилии, които влизали в домовете и задигали всичко, което им попадне пред очите.

“Посягат, влизат, когато няма никой вкъщи и си крадат каквото си харесат. Ама не е хубаво сега да ме снимате, защото може да си върнат”, казва жител на квартала.

“Каквото можеше да се окраде от нашия двор е откраднато. Последния път едни стари плочки, които майка ми искаше да смени, се оказа, че са претарашили мазето ни”, жалва се и Татяна Йовчева.

Три дни след побоя над Антон, нападателите са арестувани.

Хората в квартала се надяват извършителите на престъплението да получат справедливи присъди. Ако кражбите и побоищата не спрат, обмислят да поискат повече полицейско присъствие в квартала, особено в нощните часове.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари