Страх от по-силно земетресение в Румъния

0
Северната ни съседка не спира да се тресе
Северната ни съседка не спира да се тресе Видео: bTV

Само през последните 48 часа в страната са станали 30 земетресения с магнитуд от 2,4 до 5,8

След две земетресения от 5,2 и 5,8 по Рихтер - има ли разрушения и страх от нов трус в Румъния? Специалните пратеници на bTV Габриела Керемедчийска и операторът Константин Димитров разказват.

В град Търгу Жиу само за тази нощ са регистрирани осем земетресения. Те са с магнитуд от 2,4 до 4,3. Най-силното от тях е било около 03:00 часа сутринта.

Във вторник следобед обаче в Румъния е регистрирано земетресение от 5,8 по Рихтер, което беше усетено и в много градове в България.

Подадени са близо 50 сигнала за различни щети, като по-голямата част от тях са за паднала мазилка. Няма сериозно пострадали хора.

Най-сериозно пострадалата сграда е тази на общината. Тя е заградена с обезопасителни ленти, тъй като преминаването на хора по улицата пред нея е опасно. Има паднала мазилка, напукани стени и няколко комина на сградата.

Хората в Търгу Жиу разказаха пред екипа ни, че се страхуват да не стане по-сериозен трус.

Бях си у дома, живея на третия етаж. Всичко започна да се тресе изведнъж - започнаха да падат предмети от рафтовете и да се чупят. Беше много страшно. За щастие, никой не пострада“, разказа един от жителите на румънския град.

Беше много зловещо. Аз бях изплашен, семейството ми също. Всички се изплашихме. Не знаехме какво да направим. Надявам се да не се повтори. Няма щети по нашата къща, но по тази на съседите ми има. Земетресението беше повече от две минути“, разказа друг.

Само през последните 48 часа в Румъния са станали 30 земетресения с магнитуд от 2,4 до 5,8.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари