Стотици тонове хуманитарни доставки са унищожени в Украйна

1
Складов работник е убит и повече от 300 тона хуманитарни доставки са унищожени по време на атака с руски дрон в Лвов
Складов работник е убит и повече от 300 тона хуманитарни доставки са унищожени по време на атака с руски дрон в Лвов Снимка: УНИАН / БТА

Складов работник е убит и повече от 300 тона хуманитарни доставки са унищожени по време на атака с руски дрон в Лвов

Складов работник е убит и повече от 300 метрични тона хуманитарни доставки са унищожени по време на атака с руски дрон срещу Лвов рано сутриннта на 19 септември, съобщиха CNN и Агенция Фокус.

Говорейки на мястото на обширен пожар, причинен от нападението, кметът на града Андрий Садови е съобщил, че е бил ударен склад, принадлежащ на неправителствената организация Caritas-Spes, което е довело до смъртта на работник и унищожаването на хуманитарни доставки.

"Складът съдържаше около 300 тона хуманитарни стоки и хуманитарни превозни средства“, съобщава той. "За съжаление под развалините е намерен мъртъв човек, който е работил в склада.

Доставките са на стойност милиони долари, е допълнил Садови.

"Току-що говорих с ръководителя на Caritas-Spes, те току-що са получили хуманитарна помощ – топли дрехи, обувки, генератори, които да изпратят от Лвов до други части на Украйна. Сега всичко е в пламъци. Горят много храни и продукти на леката промишленост “. "Щетите не се измерват дори в десетки, мисля, че ще бъдат стотици милиони (гривни).

По-рано Максим Козицки, началник на областната военна администрация на Лвов, съобщи, че Украйна е свалила 15 руски дрона, насочващи се към града, но три дрона са успели да се изплъзнат на противовъздушната отбрана и са ударили складовете.

Възникналият пожар е засегнал площ от 9 000 квадратни метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари