Най-малко седем души са убити при руска атака срещу училище в Украйна

0
Нападението е било извършено в неделя сутринта срещу село Зелений Хай
Нападението е било извършено в неделя сутринта срещу село Зелений Хай Снимка: архив

Нападението е било извършено в неделя сутринта срещу село Зелений Хай

Най-малко седем човека бяха убити и трима ранени при руска атака срещу училище край южния украински града Миколайв, съобщиха днес местните власти, цитирани от ДПА и БТА.

Нападението е било извършено в неделя сутринта срещу село Зелений Хай. Възстановителните и разчиствателните операции са приключили днес, казаха властите. Украинските и руските войски водят тежки боеве в околностите на Николаев. Градът е разположен на устието на река Южен Буг, която се влива в Черно море.

Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет съобщи в Женева, че от началото на руското нашествие в Украйна за загинали 691 цивилни, вкл. 48 деца. По думите ѝ тези бройки са официално документирани, но в действителност числата със сигурност са по-големи. Бачелет подчерта, че повечето цивилни са загинали от експлозии с широк радиус на поразяване като снаряди от тежка артилерия, реактивни системи за залпов огън, ракети и удари от въздуха, предаде ДПА.

Днес украинската Върховна рада (парламентът) одобри с голямо мнозинство удължаването с 30 дни на срока на военното положение в Украйна, който изтичаше на 26 март, съобщиха Укринформ и Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    !!??
    в неделя сутринта кой може да е в училището?!? да не би да е взето за база на всу или нациките?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари