Стотици русенци посрещнаха Новата 2023 година на площада

3

Минути преди полунощ на видеостена прозвуча и новогодишното слово на президента на Република България Румен Радев, последвано от пищна заря

Стотици русенци и гости на града изпълниха площадСвобода“, включвайки се в тържествата по случай посрещането на Новата година.

По традиция Община Русе организира богата програма, която започна с талантливите русенски музиканти от рок групата „Сода Акустик“. Те създадоха много настроение с невероятните изпълнения на златни български хитове.

Празничната атмосфера бе допълнена от танцово съревнование, в което на място, под ритмите на салса, бачата и ръченица, импровизираха 3 танцови двойки, борещи се за оценките на публиката.

Големият гост-изпълнител на вечерта бе обичаната Поли Генова. Тя зарадва присъстващите със своите хитове и парчета от най-новия ѝ албум „По-добрата Коледа“. Певицата отправи и специално послание към русенци за новата година - да не се отказват пред трудностите и да не загубват вярата в доброто и в любовта, с песните “На инат“ и „If love was а crime”.

Нека 2023 година е различна за всички нас. Да останат назад тревогите и всичко, което ни разединява. Нека намерим сили да се грижим един за друг и да правим най-доброто, на което сме способни, за нашата общност!“, поздрави русенци кметът Пенчо Милков.

Минути преди полунощ на видеостена прозвуча и новогодишното слово на президента на Република България Румен Радев, последвано от пищна заря. По традиция на площада се изви Дунавско хоро от стотиците граждани, дошли да посрещнат новата година с надежда. Те си пожелаха тя да донесе мир по света и здраве на семействата им.

В празничната нощ русенци и гостите на града се възползваха и от безплатно пътуване по всички тролейбусни линии на градския транспорт. Придвижването бе осигурено от Община Русе и „Общински транспорт Русе“ ЕАД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    Ехххх
    "Пищна заря", "безплатен обществен транспорт", видеостена с новогодишно слово на пРезидента с Юмрука, "прочувствено" слово "Нека 2023 година е различна за всички нас" на "най-успешния" куимет на Русе, превърнал го в терен с безброй изкопи и съсипани улици с кал и мръсотия и град със затихващи функции и незнайно на какво радващи се граждани. Да, Нова година дойде, но нека с нея си тръгне некадърното и некомпетентното управление на Малката Виена, защото тя заприлича не на град със славно минало и история, а на кално и мръсно село. Събудете се "радващи се" русенци и спрете разрухата на града ни. Да направи наистина 2023 година различна като премахнем самообявилия се за "емпиричен пример" на един изпълнен с корупция и псевдонаучност хУниверситет! Да бъде 2023 година наистина Нова за Русе!!!
  • 11
    1
    А, а, аооааа
    Бренджо е селяни, живеещ на село. Не е русенец, по скоро е Ха рабин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари