Стотици хора в Канада са евакуирани заради урагана "Фиона"

1
Бурята отнесе десетки къщи
Бурята отнесе десетки къщи Видео: NOVA

Бурята отнесе десетки къщи

Стотици бяха евакуирани след като ураганът „Фиона” удари източната част на Канада, предава NOVA. Силните ветрове събориха десетки дървета и електрически стълбове и наводниха пътищата в засегнатите райони.

Сред най-пострадалите е градчето Порт-о-Баск в Нюфаундленд. Властите там обявиха извънредно положение и евакуираха местното население. По-голямата част от абонатите в засегнатите места са без ток, много пътища са затворени, а обхватът на мобилните телефони е нарушен.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви, че ще изпрати военни на най-тежко пострадалите точки, за да помогнат в разчистването на щетите. „Виждаме кадри на къщи, които падат в морето, на вълни, които унищожават имотите на хората. Първата ни мисъл трябва да бъде за хората. Трябва да сме сигурни, че всички са в безопасност. Къщите и дори цели квартали могат да бъдат построени отново. Но трябва да сме сигурни, че хората са на сигурно място”, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари