Столичен адвокат се оплака от полицейско насилие

0
Добри Райков е бил заплашен и ударен от полицай в Първо РПУ
Добри Райков е бил заплашен и ударен от полицай в Първо РПУ Видео: NOVA

Добри Райков е бил заплашен и ударен от полицай в Първо РПУ

Сигнал за вербална и физическа агресия над адвокат в столично районно управление. По разказ на потърпевшия Добри Райков, той поискал да подаде пълномощно в 1 РПУ, за да представлява задържано лице.

Но тъй като задържаният вече бил с назначен служебен защитник, възникнал правен спор - дали може да подаде пълномощното. Според Райков разговорът се провел в присъствието на трима служители в управлението - двама мъже и една жена, които отказали да се легитимират, предаде NOVA.

"Гологлавият служител стана видимо агресивен. Тръгна към мен, отправи ми заплаха под формата на - Боя ли си търсиш? След което ми посегна. Хвана ме за лявата ръка и ме изблъска към входа на стаята", разказа Райков.

По-късно последвала заплаха и удар по врата на адвоката, обяснява самият той. Последва и реакция от МВР. Директорът на столичната полиция ще образува проверка по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари