Стивън Сегал има рожден ден

0
Стивън Сегал е роден е на 10 април 1952 г. в град Лансинг
Стивън Сегал е роден е на 10 април 1952 г. в град Лансинг Снимка: Getty Images / Guliver

Днес Стивън Сегал навършва 64 години. Той е роден е на 10 април 1952 г. в град Лансинг, щата Мичиган.

Баща му Самуел Сегал е гимназиален учител по математика, а майка му Патриша е медицински технолог. След като навършва 5 години, семейството му се премества в щата Калифорния. Там Сегал учи в гимназията Буена Парк. На 7 години изучава карате при Фумио Демура.

Като тийнеджър се увлича по Айкидо – боен спорт, разчитащ на техниката и използване на силата на противника в схватката. Показва много добри резултати и самодисциплина. През 1967 г. в Япония наблюдава демонстрация по айкидо, правена от основателя на бойния спорт – О′сенсей Морихей Уешиба. Тогава се обучава и при един от най-приближените на основателя на айкидо, от когото получава и седми дан. Връщайки се в САЩ, Сегал става инструктор по айкидо в Бърбенк, Калифорния, където е и ръководител на школата, наричана доджо.

Произвеждат се енергийна напитка „Светкавицата на Стивън Сегал“ (по негова лична рецепта, съдържаща съчетание от билки), и парфюм, носещ неговото име.

Интересен факт, който демонстрира и в някои от филмите си, е, че свири добре на китара. Издал е и няколко собствени песни в стил поп и блус.

През 2016 г. получава сръбско гражданство с указ от премиера на Сърбия Александър Вучич. По същото време е избран за доктор хонорис кауза на частен университет на братя Карич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари