Стилистиката с песни продължава - Хаджигенов се изказа за "Нашата милиция ни пази"

1
На заседание на Временната комисия за полицейско насилие бяха показани материали от миналогодишните протести
На заседание на Временната комисия за полицейско насилие бяха показани материали от миналогодишните протести Снимка: БГНЕС

На заседание на Временната комисия за полицейско насилие бяха показани материали от миналогодишните протести

"Ако тези хора бяха военнопленници не биха се държали така с тях. Всички задържания са незаконосъобразни"

Това заяви председателят на Временната комисия за полицейското насилие от миналогодишните протести адвокат Николай Хаджигенов пред журналисти, след като показа видео от охранителните камери на Министерския съвет за разследване на полицейското насилие по време на протестите, предаде News.bg

Според Николай Хаджигенов е имало опит тези кадри да бъдат скрити и да не се предоставят на комисията. Една от личните каузи на адвокат Хаджигенов е полицейското насилие. Те прикриват престъпление, това е престъпление против правосъдието и трябва да бъде наказано, настоя той. Хаджигенов уточни, че все още продължава разглеждането на записите от полицейското насилие. Той се надява медиите да покажат записите на целия български народ.

"Реакции ще има, но показваме записите, защото го дължим на обществото. Нашата милиция ни пази е просто тъпа песен. Ето как ни пази нашата полиция", изтъкна Хаджигенов и увери, че насилие от страна на протестиращите няма на записите.

Ето защо трябва да се знае защо е нужно да бъде направена реформа в МВР, реформа в прокуратурата и реформа в правосъдието, каза още той.

От Временната комисия се изкушават да изпратят записите с полицейското насилие на Европейската народна партия (ЕНП) за да видят, че не Виктор Орбан е най-голямото зло в света, а Бойко Борисов е по-голямото. Главният прокурор Иван Гешев е призова за следващото заседание на комисията.

По време на заседанието на Временната комисия, Хаджигенов заяви, че със съдействието на служебния министър Бойко Рашков успели да намерят част от записа на камерите на НСО от кулоарите на МС. Там ще видите пребитите деца, отвлечени под колоните, каза Хаджигенов, като припомни, че Емил Тонев му е отговорил с писмо, че НСО не разполага със записи. Впоследствие полковник Милен Русев е съобщил, че тези записи са налични в НСО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Фактът, че ви трябват свидетели, за да се ожените, е доказателство, че извършвате престъпление.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари