Стихията в община Две могили: Разрушени пътища, отнесени покриви и паднали дървета

21
На 62 години съм, но такова нещо не съм виждала, сподели жителка на село Баниска
На 62 години съм, но такова нещо не съм виждала, сподели жителка на село Баниска Видео: БНТ

Частично разрушени пътища, отнесени покриви, паднали дървета. Това е равносметката за Община Две могили след бурята вчера, придружена и от силен дъжд и градушка. Според месните жители водата е била много, но проблемите може да са дошли от непочистените дерета.

В село Бъзовец една от къщите е с наводнено мазе, а пороят е отнесъл асфалта на една от второстепенните улици и го е завлякъл на съседната.

Силният вятър е отнесъл ламаринения покрив на кооперацията, разрушил е сградата на стадиона. В Каран Върбовка екипите на Общината до късно са отстранявали паднали дървета, предава БНТ.

Част от пораженията снощи вече са отстранени, но тинята по пътя, който свързва област Русе с Попово и Търговище все още не е почистен. Според хората в района от години е трябвало да се вземат мерки.

Кметът на Две могили Божидар Борисов каза, че деретата трябва да се почистват съвместно от общините и държавата, защото малките общини нямат пари сами да се справят. Още утре ще бъде сформирана комисия, която да оцени щетите ,нанесени от бурята и пороя и общината ще кандидатства за средства пред Комисията по бедствия и аварии. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари