Стига толкова простащина в държавата!

0
Абитуриентските балове се  превърнаха в тотален кич и простотия
Абитуриентските балове се превърнаха в тотален кич и простотия

Авторски коментар на Миляна Велева, директор „Новини и актуални предавания“ в Канал 3:

Завърших гимназия преди 20 години. Не бяха богати години. Отидох на бала с риза подарък от леля ми и панталон, шит от мен по кройки на "Бурда". Бях една от най-добре облечените. Съученичките и те бяха шили рокли или купили нещо от магазина. За сегашни 100, 200 лева. Не сме знаели, какво е професионален грим, прическа, маникюр, а камо ли изкуствени цици, коси, мигли. 

Тук някой ще си каже - звучи като жена на средна възраст, която жали, колко пропаднало е новото поколение, а какви свестни младежи е имало едно време. Всъщност свестни и несвестни имаше и тогава, има и сега. 

Сега обаче по-шумна, по-натрапчива и по-нахална е групата на силиконите, лъскавите коли и празните мозъци. Да не си изкарал лев в живота си, но да се появиш на бала с рокля за няколко хиляди лева, е нещо общоприето. Да си поръчаш кола за стотици левове, докато вашите изплащат няколко кредита накуп, не е тревожно, а в реда на нещата. Нищо, че като в приказката за Пепеляшка каляската става тиква на сутринта след бала. 

Простащината тотално е завладяла България, а младите дори не й обръщат внимание. Напротив - те несъзнателно искат да са част от нея, за да просперират. Примери колкото щеш от политици, през бизнесмени, та чак до "културни" дейци. 

Време е някой да каже - да си простак без акъл не е модерно! Защото иначе онази по-скромната и умна част от народонаселението ще се изнесе на Запад, където богаташите не са първо поколение с обувки и не парадират с парите си, политиците не смеят да го направят, защото бързо ще се срещнат с прокурора, а абитуриентките приличат на проститутки само, когато наистина работят на Червените фенери. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари