Стефчо има нужда от помощ след смъртта на майка си

1
Стефчо е от най-борбените деца, дете, което има силата на майка си да се изправя срещу трудностите
Стефчо е от най-борбените деца, дете, което има силата на майка си да се изправя срещу трудностите

Стефчо е от най-борбените деца, дете, което има силата на майка си да се изправя срещу трудностите

Приятели на русенката Лора Петрова, която неочаквано си отиде едва на 39 години, отправиха зов за помощ към всички хора с добри сърца. Лора е майка на две деца, едното от които е с детска церебрална парализа и има нужда от финансова подкрепа за рехабилитация.

Публикуваме апела на Надежда Димитрова с надеждата повече хора да се отзоват и да помогнат:

Предполагам, разбрахте за трагичната, шокираща и толкова тъжна новина – колко рано ни напусна Лорчето – Лора Петрова, един човек с главно „Ч“. Човек, който имаше голямо сърце, всеотдаен, любящ и всичко даващ и правещ за своето прекрасно семейство.

За съжаление тя имаше една не лека мисия на тази земя. По-голямото ѝ детенце е родено с ДЦП. Стефчо – най-слънчевото и усмихнато дете, което съм виждала – има нужда от рехабилитации и по – точно от кинезитерапевт. С него от няколко години работи Виктория и са постигнали голям напредък – Стефчо се придвижва с проходилка и ортези. Направил е първите си крачки. Едно от най-борбените деца, дете, което има силата на майка си да се изправя срещу трудностите.

Колегите на Лорчето от Русенския университет са направили организация и събират средства в помощ на Стефчо и Рая, неговата по-малка сестричка, която сега става на 2 годинки. До момента са събрани средства за първия учебен ден на Стефчо и за предстоящия рожден ден на прекрасната малка Рая.

Моля, всеки, който познаваше Лорчето, а и който не я познава и има желание и възможност да помогне в тази тежка ситуация за семейството.

Сметката, по която може да подкрепите семейството е:

BG20STSA93000029029793

Павлин Стефанов Христов (баща на Стефчо и Рая)

Може да се свържете и с мен, в моя офис (на ул. Борисова 80, агенция за превод и легализация) ще бъде поставена кутия за събиране на средства за рехабилитациите на Стефчо поне за една година напред, които са 320 лв. на месец.

Вярвам, че доброто съществува.

Вярвам, че има много добри и състрадателни хора.

Вярвам, че това беше най-съкровената мечта на Лорчето, да види Стефчо на крака.

Това не е кауза, това е МИСИЯ, която нека продължим в името на един прекрасен човек, когото загубихме без време!

Вярвам, че сега тя е най-ярката звездичка за своите деца и ги пази от небето, но също така вярвам и че с наша помощ едно дете ще води пълноценен живот. Всяко дете го заслужава!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    азе
    От съобщението във Фб става ясно, че сметката вече е закрита, тъй като сумата за лечението на детето е събрана.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари