Стефан Янев с коментар за българските оръжия в Украйна

0
Като оръжеен производител България спазва всички правила на експортния контрол
Като оръжеен производител България спазва всички правила на експортния контрол Снимка: БГНЕС

Като оръжеен производител България спазва всички правила на експортния контрол

Това заяви министърът на отбраната Стефан Янев по повод  публикациите на руската информационна агенция ТАСС, че при обстрела срещу Донецката народна република, украинската армия е използвала гранатомети, произведени в българския завод "Арсенал".  

"Да, ние произвеждаме редица отбранителни специфични продукти, но България като държава спазва всички правила на експортния контрол, така че нека да не търсим пряка вина непременно, че те са произведени в България и се намират в някаква зона, която е с конфликт. В такива зони по света, където има конфликти, вероятно може да бъдат намерени такива български производства. Въпросът е как са стигнали до там, което на този етап не можем да докажем".

Министър Янев и испанският му колега Маргарита Роблес посетиха авиобаза "Граф Игнатиево", където се срещнаха с военнослужещите, които изпълняват съвместна мисия по охраната на въздушното пространство на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Eeeee, komentar !
    Много филми гледате, а с пропагандата трябва да се внимава и да се четат много стари и дебели книги - на хартия !
  • 3
    1
    Путягата
    Се цели във всички страни по Черноморието, чак до Турция, с чийто диктатор са си дружки. Не знам какво ви учудват пропагандните им изказвания на тая ТАСС, които са си поредните платени медии като БТВ или Нова, канал 1. Русия да не мислите, че има по-свободни медии? По коефициента на Гини за икономическо неравенство, България и Русия са на съседни позиции. Живота в Русия е сравним с този в България, макар нашите заплати да са малко по-високи. Еднакви стандарти предполага еднакви стилове в управлението. Вие да не си мислите, че Боко и Путя не са си дружки още от едно време? Сега всичката тая кир излиза наяве и хората се усещат за бруталната реалност на живота им. Или пък не се усещат ама както и да е
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари