Стефан Янев: Проблемът с дерогацията не е Путин, а крайната цена на бензиноколонката

2
Според Николай Денков, ако бъде прекратен вносът на руски петрол, Националната сигурност на страната ще бъде застрашена
Според Николай Денков, ако бъде прекратен вносът на руски петрол, Националната сигурност на страната ще бъде застрашена Снимка: БГНЕС

Според Николай Денков, ако бъде прекратен вносът на руски петрол, Националната сигурност на страната ще бъде застрашена

Премиерът Денков прие предизвикателството и свика извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет заради темата за дерогацията на руския петрол. От ГЕРБ и ДПС искат тя да бъде пекратена в тридневен срок. Премиерът Денков обаче предупреди, че най-рано на 1 март следващата година може да бъде прекратен изцяло вносът на руски петрол. В противен случай, той предупреди, че Националната сигурност на България е застрашена.

В интервю за предаването "12+3" по БНР бившият служебен премиер Стефан Янев, лидер на партия "Български възход", даде своя анализ на ситуацията. Той подчерта важността на разговорите в Съвета по сигурността и изслушването на анализите на службите за сигурност при взимането на информирани решения от страна на политиците.

Янев изрази загрижеността си за прекомерното политическо оцветяване на въпросите, свързани с националната сигурност, и призова за фокус върху реалните предизвикателства пред българските граждани. Той обясни, че важният въпрос при дерогацията на руския петрол е най-вече свързан с цените на горивата за българските потребители и конкурентоспособността на икономиката. Следователно, фокусът трябва да бъде върху постигането на по-ниски цени, създаването на конкурентни условия и поддържането на стабилност в икономиката, за да се предотврати въздействието на инфлацията върху крайните потребители.

"Когато говорим за дерогацията и петролни продукти, националният интерес е крайният петролен продукт, който е на бензиноколонката. Там където българският гражданин ще отиде да си зареди автомобила. В този смисъл говоренето за дерогацията, че е в помощ на Путин или против Путин, или за Путин, са излишни приказки, които замъгляват проблема“, посочва той.

Стефан Янев заключи, че е важно е да се фокусираме върху решаването на конкретни проблеми и предизвикателства, които засягат българските граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Проблема
    пък въобще не е цената на колонката , а ниските доходи на хората, ако взимаме европейски заплати и пенсии какво ни бърка 4 лв за литър ???
  • 4
    1
    Този погребален агент
    Отново изпълзя, и пак от всичко разбира! Наглеци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари