Дерогацията на “Лукойл” пада от 1 март

0
Износът на продукти от руски петрол падна 1 януари
Износът на продукти от руски петрол падна 1 януари Снимка: БТА

Износът на продукти от руски петрол падна 1 януари

Енергийна комисия реши дерогацията на “Лукойл”, тоест вносът на руски петрол, да падне от 1-ви март догодина, а износът на продукти от руски петрол да падне от 1-ви януари, предаде БГНЕС.

Депутатите от енергийната комисия решиха извънредно и да се възложи на министъра на енергетиката да предприеме действията за увеличаване на капитала на АЕЦ "Козлодуй" с 1,5 млрд. лв., тоест да се изгради 7 и 8 блок на АЕЦ-Козлодуй.

Членовете на комисията от ИТН и “Възраждане” напуснаха комисията.

Депутатите приеха и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Енергийна комисия прие Законопроект за енергията от възобновяеми източници в морските пространства, както и годишен доклад за състоянието на националната сигурност на Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари