Стефан Янев: Корупцията е основен проблем

1
Трябва да атакуваме този проблем много сериозно, допълва лидерът на "Български възход"
Трябва да атакуваме този проблем много сериозно, допълва лидерът на "Български възход" Снимка: Фейсбук

"Корупцията е основен проблем, който трябва да атакуваме много сериозно", каза лидерът на "Български възход"

"Корупцията е основен проблем за България, който трябва да атакуваме много сериозно. Само говоренето за корупция не е достатъчно. Трябват реални действия". Това заяви пред журналисти лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев, предава БНР. Янев коментира актуализирания списък по закона "Магнитски" в САЩ:

"Благодарност за нашите съюзници и партньори, за тяхната загриженост по отношение на това, че в България има проблеми, които те ги виждат. И е нормално съюзници и партньори да подават такава информация към България и към българското общество. Разбира се, става въпрос за законодателство, което е в съответните държави, съответно в САЩ и Великобритания, което е до голяма степен неприложимо в ЕС, включително и в България - държава-членка на ЕС. Тоест, от гледна точка на законодателството, нашият фокус е върху българското законодателство и българската правораздавателна система като такава", каза Стефан Янев.

Усилията за смислена правна реформа трябва да продължат така, че правораздавателната система да работи съобразно очакванията на българските граждани и в техен интерес. Така, че наистина да се създават условия за справедливост и правосъдието да бъде така работещо, че никой да не се чувства над закона, каза Стефан Янев и допълни:

"Нашата теза винаги е била: сериозна реформа в правораздавателната система, която преминава през промени в Конституцията, каквито са и препоръките на нашите партньори от Европейския съюз. Тези специалисти, които работят в рамките на Венецианската комисия, и техните препоръки са точно в този смисъл. А промените в Конституцията преминават през едно мнозинство, което се нарича в парламента "160 плюс" гласа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Егати пундека...
    Значи американци и великобританци виждат българина, че краде и по тяхното законодателство може да бъде санкциониран, но по нашето не може. Егати изказването, ама много е прост тоя пундек...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари