Стефан Тафров: Условията за прекратяване на огъня не са изпълними

0
НАТО не може да изпълни молбата на Володимир Зеленски, заяви той
НАТО не може да изпълни молбата на Володимир Зеленски, заяви той Снимка: БНТ

НАТО не може да изпълни молбата на Володимир Зеленски

"Ако НАТО затвори военновъздушното пространство на Украйна, това значи, че може да превърне конфликта в европейски и в световен. НАТО не може да изпълни молбата на Володимир Зеленски."

Toва заяви дипломатът Стефан Тафров в ефира на БНТ.

По думите му не са изпълними условията за прекратяване на огъня, а именно Украйна да промени конституцията и да се впише, че е неутрална държава, да признае присъединяването на Крим към Русия, както и независимостта на двете сепаратистки републики в Донбас.

Според Тафров има плаха надежда, че в 9 часа българско време ще влязат в сила зелените коридори за евакуация. Преговорите продължават и това е добре, но ако не произведат минимален резултат в хуманитарен план, те губят своя смисъл, защото служат за фасада за избиване на мирни украинци от страна на Русия, посочи дипломатът.

Преговорите, които се водят в Беларус, са на сравнително ниско равнище от руска страна, каза Тафров. Участието на руския външен министър Сергей Лавров е стъпка в правилната посока, но не може да се говори за някакви ангажименти от украинска страна, докато няма спиране на огъня или изтегляне на войските на агресора от украинска територия, коментира дипломатът.

Той увери, че няма поводи за притеснение, че Русия ни е обявила за неприятелска държава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    По мирен или по военен път, те ще бъдат наложени. Това е реалноста. Щом не приемате по мирен път, ще стане по другия начин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари