Стефан Тафров: Русия е диктатура. Всичко зависи от Путин

0
Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не – няма да промени отношението на Путин към България. То е крайно негативно. Те ни виждат като враг
Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не – няма да промени отношението на Путин към България. То е крайно негативно. Те ни виждат като враг Снимка: БНТ

Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не – няма да промени отношението на Путин към България. То е крайно негативно. Те ни виждат като враг

"Русия е диктатура. Всичко зависи от диктатора Путин, а той не е рационален играч и няма печеливша стратегия за собствената си страна". Това коментира Стефан Тафров в ефира на БНТ.

Това, по думите на Тафров, прави дипломацията изключително трудна, тъй като всичко зависи от настроението на Владимир Путин.

"Американски разузнавателни източници сочат, че той се чувства все по-изолиран, фрустриран от неуспехите на руските войски в Украйна, защото не се случи този Блицкриг, на който той се надяваше. И това го вади от равновесие", заяви Тафров.

Той подчерта, че се засилват опасенията, че безогледните руски атаки върху цивилни обекти ще засегнат и украински ядрени централи. Това може да предизвика екологична катастрофа, която да има отражения в цяла Европа, включително в Южна България.

"От чисто дипломатическа гледна точка най-важното е това, което се случва в момента в ООН. Там резолюцията на Съвета за сигурност ще събере огромно мнозинство. И ще подчертае международната изолация на режима на Путин. Но дали това ще има отражение върху действията му – е крайно съмнително", каза дипломатът.

Путин може да превземе Украйна и да наложи свое правителство, но трудно ще го задържи. В крайна сметка загубата ще е за Русия и тя ще трябва да плаща сметката, смята Стефан Тафров. Според него България е реагирала адекватно, осъждайки агресията.

"Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не – няма да промени отношението на Путин към България. То е крайно негативно. Те ни виждат като враг", заключи Стефан Тафров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Do русенец
    kursula fon dio lainiaren se kazva
  • 1
    2
    darkaveng
    Тафров, материята не ти е ясна! не си подготвен! Седни си! Слаб (2)!
  • 1
    1
    русенец
    А България какво е? Всичко зависи от Памперса и фон дер Намква си. Да гледаме в собствената си паница.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари