Стартираха подписка за референдум срещу еврото

5
Допитването цели да се произнесе дали да бъде отложено въвеждането на еврото у нас, а не „за“ или „против“ въвеждането му изобщо
Допитването цели да се произнесе дали да бъде отложено въвеждането на еврото у нас, а не „за“ или „против“ въвеждането му изобщо Снимка: БТА

Допитването цели да се произнесе дали да бъде отложено въвеждането на еврото у нас, а не „за“ или „против“ въвеждането му изобщо

Влизането в еврозоната означава да сложим кръст на всичко онова, което сме работили толкова дълго време и Министерството на финансите да изтегли от наше име дълг, който трябва да връща следващото поколение. Това се случва в страни от периферията като Гърция, Португалия и Испания, каза икономистът доц. Григор Сарийски на пресконференция в Националния пресклуб на БТА на тема „Подписка за референдум срещу еврото“.

Икономистът заяви, че не може толкова съдбоносно решение като приемането на еврото да се поверява в ръцете на 240 човека, които дори не могат да си изберат председател. В демократичното общество решава народът и именно затова искаме народът да каже с този референдум дали иска и кога иска България да се присъедини в еврозоната, посочи Сарийски.

Според него работещата икономика е разковничето за добрите доходи, а не влизането в еврозоната. В момента, в който влезем в еврозоната, единственото, което ще се случи, е, че ние ще трябва да плащаме членския внос в т.нар. „клуб на богатите“. Това се случва с всяка страна, която не е готова за влизане в еврозоната, като Словакия, например.

Сарийски уточни, че допитването до народа цели да се произнесе дали да бъде отложено въвеждането на еврото у нас, а не „за“ или „против“ въвеждането му изобщо.

За да се състои референдумът, трябва да съберат 400 хил. подписа в рамките на три месеца, съобщи гражданският активист Росен Миленов. В тази връзка на 5 ноември от 13:00 часа ще се проведе среща в Националния студентски дом, на която ще бъдат поканени писмено всички парламентарни партии, всички будни български граждани, както и президентът Румен Радев. Идеята е на срещата да бъде сформиран инициативен комитет, който да даде легитимност на подписката за референдума.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    русенец
    Не еврото ни е проблем, а София. Докато София е столица, ще копаем дъното.:(
  • 2
    5
    Балканеца
    Либерастите булгаропитеци пак дават зор да бързаме към еврото и обясняват колко супер свръх подготвени сме били. Няма държава която е въвела еврото и народа да не е изревал. Кеф ти Испания, кеф ти Гърция, кеф ти който се сетиш. А тъпите чехи, поляци, че и румънци изобщо нямат и намерение да бързат за Еврозоната, ама те нали не са икономически гигант като болшевишката кочина Българопитекия.. хахаха
  • 10
    4
    Fuck off usraine
    Усраинските хохли беъмчат че кръв и сперма текът им от гъзът! Духайте боклуци!
  • -17
    3
    SS
    Русофилистичните боклуци квичат на умряло, понеже с въвеждането на еврото Бг прави още една стъпка към цивилизования европейски свят към който принадлежи и се отскубва от кървавите лапи на вечно пиянаната руZZка мечка, която от скоро е и с прясно разпорен гъз в резултат на опита и да тества украинската военна мощ!
  • 5
    2
    Народа
    Еве ти добре ли си бе пробит кондом като сменяш се разкачаш плюс това кажи ми една шибана банка обменяща на 1.95583 опппаааа няма измисленото БНБ ФИКТИВНО! Обб 1:94 дск 1:94 има и на 1:92 смятай кретен ако искаш и елка ще ти подаря! Икономическа невежа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари