Стартира система за споделено ползване на електрически тротинетки в Русе

1
Местата за спиране и заключване на возила ще бъдат предварително одобрени от общината
Местата за спиране и заключване на возила ще бъдат предварително одобрени от общината

Най-големият оператор на индивидуални електрически превозни средства започва дейността си в Русе

Меморандумът за сътрудничество между общината и американската компания Lime бе одобрен на вчерашното заседание на Общинския съвет и предвижда разполагането на електрически скутери в града, които ще се управляват от потребителите със специално приложение.

С негова помощ превозните средства се отключват и се прави плащане от потребителя в зависимост от времето на наемането. Преди да стартира разходката си всеки получава инструкции за управление на скутерите и безопасно придвижване с тях.

Електрическите превозни средства ще могат да се ползват единствено от пълнолетни лица, като максимално допустимата скорост е 25 км/ч. В пешеходни зони, паркове и кея, например, движението ще е ограничено до 7 км/ч. и GPS данните няма да позволят да се паркира. Местата за спиране и заключване на возила ще бъдат предварително одобрени от общината.

Във връзка с меморандума за сътрудничество компанията ще бъде ангажирана с репатрирането на всяка неправомерно паркирана тротинетка, както и с ремонта и поддръжката им.

Ползването на електрически скутери помага да се намалят вредните въздействия от масовия автомобилен трафик и да се изгради ефективна мрежа за микромобилност на основата на споделеното ползване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Русенец
    Вместо да се насърчава ходене пеша и колоездене, те насърчават тази глупост.
  • 4
    2
    Пешеходец ; )
    То по-добре да си купя някакъв велосипед и да си го търкалям когато и както ми изнася.На тая тротинетка ще и измислят глоби и скрити такси и ща са озъбити здравата.Велосипеда ще харчи макс до два дюнера и шише вода на 100-150 километра. ; )
  • 7
    1
    Lime
    В София цената е 1.50лв първоначална такса и 0.29лв на минута. Излиза колкото да вземеш такси.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари