Стартира обучението “Мениджмънт и програмиране във видеоигрите“ за русенските ученици

0
До 28 октомври записват нови курсисти, а обучението е безплатно
До 28 октомври записват нови курсисти, а обучението е безплатно Снимка: Община Русе

До 28 октомври записват нови курсисти, а обучението е безплатно

На 24 октомври Креативен Център - Русе посрещна новите си курсисти от училище НУИ "Проф. Веселин Стоянов" в своя високотехнологичен кабинет с професионална техника за дигитално изкуство. Обучението се проведе на две групи по 10 участници, за да може всеки един от обучаващите се да има персонален достъп до настолен компютър и графичен таблет.

Учениците са участници в безплатния курс “ Мениджмънт и програмиране във видеоигрите“ по проект „Креативност“, който се осъществява благодарение на Фондация "Русе - град на свободния дух".

Младежите имаха възможността да работят с професионалните графични таблети, с които е оборудван центърът, и да практикуват специалностите си посредством софтуера на Adobe Photoshop, лицензиран за всички компютри в залата на центъра.

Освен предоставеното онлайн обучение и присъствените часове в центъра, с които ще разполагат децата от специалност „Живопис“, “Графика” и „Рекламна графика“, лекторите на Креативния център създадоха за тях персонални акаунти за дигиталната платформа Мудъл. Така учениците получават достъп до огромната база на центъра от обучителни материали, свързани с работа с графични софтуери, композиция и цветознание, и предпечат на рекламни издания.

Самото онлайн обучение, разработено по модела на ARC Академията, е чудесен трамплин за професионално ориентиране и реализация за младежи, завършващи скоро средното си образование.

Срокът за кандидатстване е до 28 октомври, а обучението е безплатно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари