Стартира младежкият плувен турнир "Александър Русев"

1

Той се провежда в рамките на два дни – 26 и 27 август, на открития плувен комплекс „Дунав“

Стартира осмото издание на младежкия турнир по плуване „Александър Русев“, в което участват 97 деца от 10 отбора от страната. Той се провежда в рамките на два дни – 26 и 27 август, на открития плувен комплекс „Дунав“. Организатор на спортното събитие е едноименната фондация в памет на отишлия си рано Александър Русев.

На откриването на състезанието присъства и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който приветства организаторите и председателя на фондацията Илиян Русев-Скури, участници и зрители.

Пожелавам на всички млади състезатели да дадат най-доброто от себе си и нека този турнир се превърне в своеобразен празник на силата на волята, издръжливостта и спортсменския дух“, каза Милков. Той се обърна с призив и към всички присъстващи да подкрепят благородната кауза на Илиян Русев за изграждането на спортно-рехабилитационен център в помощ на деца с увреждания.

В състезанието участват русенските отбори на „Локомотив“, ‚Ирис“, „Далян“ и Ученическа спортна школа (УСШ), както и представители на още 6 клуба - от София, Варна и Силистра.

В първия ден от надпреварата плуваха две възрастови групи - „А“, в която участват млади състезатели, родени 2014-2015 г., и група „В“ – родени съответно 2012-2013 г. В неделния ден началото на състезанието ще бъде от 9:30 часа, като тогава ще участват три щафети и са предвидени стартове и в индивидуалните дисциплини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Муамар Чо Бин Кадаиф Чо
    Нормалните Хора се гордеят със собствените си деца, а нашия изгонен на село гражданин, се снима с кучета, Хора, деца, и други, но не и със своите, които така масово натрапва при първата му и единствена кампания.. Бил парашутист, военен, доктор, йоризт, арабин, отличен съпруг, любящ родител и други. Ами да попитаме трите малки.......ти... ти........ти......ти и ЕКС Жената, колко голям боклук е .........наследника на оби еца на Кирчо Зпасоф за Росе а. Вън наследниците на обиецъ от Щръкнало, от градо.
  • 2
    2
    Мони
    Дьржавата да помага,то не би детски градини,ангажира,хората занимава,само за него слушаме!Нахалник!
  • -2
    1
    Иван
    Други ни занимавахте сьс този,само пари проси,да се справя сам!Досадник!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари